background header a landscape photo

Vacature

Ginkyo zoekt:

Ondernemend bestuurslid met een sociaal, groen hart

Over Ginkyo
Ginkyo strijdt tegen bodemuitputting, verlies van biodiversiteit, armoede en sociale ongelijkheid in plattelandsgebieden in landen zoals Tanzania en Brazilië. We doen dit door de introductie van regeneratieve landbouw in boerengemeenschappen. We bouwen hier in nauwe samenwerking met lokale partners modelboerderijen, waar we boeren leren over regeneratieve landbouw, het herstel van hun land, over bijen houden en over de emancipatie van vrouwen op het land. Ook bieden we jongeren inspiratie en hoop voor een toekomst als boer. Ginkyo ontwikkelt diverse programma’s (communicatie, educatie en emancipatie) en faciliteert kennis, praktische en financiële middelen.

We stimuleren en motiveren op verschillende manieren bedrijven, particulieren, organisaties en overheden het werk van Ginkyo ambtelijk, financieel, organisatorisch of anderszins te ondersteunen.

Momenteel is Ginkyo een project aan het opzetten in Tanzania, waar we de komende twee jaar op vier plekken een modelboerderij bouwen. Ook zijn we actief in Brazilië. Voor een project in het Transatlantic Forest in Bahia zijn we de eerste stappen voor een project aan het zetten. De toekomst ziet er zonnig uit voor de organisatie en jij kunt daar onderdeel van zijn.

Jouw functie
Als bestuurslid kom je in een bestuur op afstand te zitten. Dit betekent dat het bestuur een kaderstellende, controlerende en adviserende functie heeft en het directieteam verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken. Het bestuur houdt ieder kwartaal een overleg met de directie over de stand van zaken in de organisatie. Tijdsbestek per maand is ongeveer 6 – 8 uur.

Wat zoeken wij?
Voor ons bestuur zoeken we een enthousiast bestuurslid dat zich wil inzetten voor een betere wereld. We zijn op zoek naar iemand die:

  • De missie, visie en doelstellingen van Ginkyo onderschrijft;
  • Bij voorkeur ervaring of affiniteit heeft op één of meer van de thema’s van Ginkyo: Ecologie, Economie en Equity en dan met name op één of meerdere van deze onderwerpen: (regeneratieve) landbouw, herstel van ecosystemen, ontwikkelingssamenwerking, (rurale) economische ontwikkeling, social equity of impact ondernemen;
  • Een relevant netwerk heeft;
  • (Creatieve) ideeën heeft voor de groei van een jonge organisatie;
  • Woonachtig is in de regio Den Haag – Rotterdam (geen must, wel prettig)

Daarbij zoeken we iemand die aan minstens één van deze aspecten voldoet:

  • Bestuurlijke ervaring;
  • Ervaring en inzicht op financieel gebied;
  • Ervaring met marketing/pr en/of ondernemen.

Solliciteren
Check onze website voor meer informatie over Ginkyo.
Geïnteresseerd? Stuur dan Robin Smit een korte motivatie + c.v. via hello@ginkyofoundation.com.
Vragen? Neem contact met ons op. Solliciteren kan tot maandag 25 april.

Join us

Do want to restore your farmland and transition to sustainable regenerative agriculture? Are you a brand looking to make an impact in your value chain? Are you ready for this revolution? Join us. We are a diverse team of experts and we are glad to be at your service. Feel free to send us an email.

Join us
background